Al descobert

dissabte, 21 desembre

Els pares de la Gemma havien acceptat d’aquella manera l’homosexualitat de la seva filla. Havien acceptat d’aquella manera la companya sentimental de la seva filla. Havien acceptat d’aquella manera les tres filles de la companya sentimental de la seva filla. Però no podien acceptar de cap manera que la Gemma sortís per la tele a explicar que era lesbiana. “Tenim un límit”, li van dir.

Per respecte a la família, la Gemma i la Mari Ángeles es van posar d’esquena a la càmera mentre les entrevistava un Pepe Navarro jove i (encara) políticament correcte. “Em vaig sentir tan malament! Dèiem a les dones que havien de ser valentes i nosaltres no ho érem. Vam decidir que si mai tornàvem a anar a la televisió, donaríem la cara”, va explicar la Gemma a TV3 (Amors), ara que tant ella com la Mari Ángeles ja fa temps que surten per la tele al descobert. Saben que el seu testimoni pot ajudar moltes dones, de la mateixa manera que altres lesbianes les van ajudar a elles a abandonar l’armari. Justament, va ser després de veure dues lesbianes a la tele que la Mari Ángeles va reconduir la seva vida: “Vaig decidir que havia de ser tal com jo realment volia ser.”

En el llibre Más que amigas (Plaza & Janés), la periodista Jennifer Quiles recorda la importància que va tenir per a ella, quan estava carregada de dubtes i prejudicis, veure una noia que anunciava el seu lesbianisme en un debat sobre l’homosexualitat a TV3 (juraria que era a La vida en un xip, aquell espai de Puyal que va demostrar que els talk-shows també poden ser dignes, per més que ara ens costi de creure).

El panorama ha canviat. Als talk-shows de tarda, gairebé cada dia podem veure una parella de gais que fan gala d’un exhibicionisme barat. La tercera edició de Gran Hermano va contribuir (en el seu estil, això sí) a normalitzar el lesbianisme. Però, mentre quedin armaris per obrir, mai sobraran programes sense crits on dues dones diguin que s’estimen.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>