A traïció

dijous, 26 desembre

La televisió és un lloc on els amics poden sortir quan volen i els enemics no. Ho va dir l’escriptor i exministre Jorge Semprún (que, d’altra banda, sap per experiència que els polítics hi surten més que els escriptors). Però hi ha programes i programes. Segons com, sortir per la tele és un càstig que no desitjaríem ni al nostre enemic de l’ànima.

Només se m’acut una cosa pitjor que fer el ridícul per la tele: fer el ridícul per la tele sense voler-hi sortir, o sense ser conscient d’estar-hi sortint. Els nuvis de l’impúdic Todo por amor tenen dos motius per demanar el divorci: que la seva boda s’hagi planejat a traïció i, sobretot, que els hagin obligat a dir “sí, vull” en un plató i amb els espectadors per testimonis.

Antena 3 TV estrena avui En la inopia, un espai de càmera oculta presentat per Llum Barrera on els concursants no saben que ho són. Qualsevol persona es pot trobar responent preguntes o superant reptes proposats per un col·laborador del programa, que es fa passar per cambrer, dependent, taxista o el que calgui. Els col·laboradors (alguns dels quals són famosos) compten amb la complicitat i l’ajut de familiars o amics de les víctimes, que es mantenen enganyades fins al final.

Ja al plató, es mostren les imatges gravades i la cara de sorpresa dels concursants quan descobreixen que la seva participació en el concurs no es limita a anar-hi de públic. Un cop recuperats del xoc, han de superar una última prova, que els pot permetre guanyar un viatge.

El dia de Nadal, TV3 va emetre un especial de Qui corre vola, on dues famílies corrien per volar a Eurodisney (i protagonitzar a canvi el corresponent publireportatge sobre el parc temàtic). L’escombriaire va anar a la feina a demanar un dia de permís. El seu superior va trucar a la direcció i es va queixar que l’Antonio s’havia presentat allà amb les càmeres. Però li van donar el dia lliure: tampoc era qüestió de quedar malament per la tele.

Deixa una resposta

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>